blaaskapel De Zwervers

Opgericht in 1985

Prominentenpagina

Tijdens Carnaval 2013 gingen we spontaan samen met de toenmalige Prins Carnaval op de foto. Dit was het sein om meer "prominenten" te vragen voor een gezamenlijk kiekje. Het resultaat tot op heden is op de onderstaande foto's te zien.

De Zwervers met......DJ Willem de Wijs

DJ Willem de Wijs ging dankbaar in op het verzoek van De Zwervers om even van zijn verhoogde draaitafel ruimte bij De Witte Leeuw af te dalen. Met een brede lach en tijdelijk de geleende knuppel van Cees in zijn hand zorgde hij voor een geslaagde foto. (09-02-2016) 

De Zwervers met......Prins Guust d'n irste 

Prins Guust d'n irste van het Faantelaand, in het dagelijks leven bekend onder de naam John Swanen, was op de laatste dag van deze carnaval bereid om met zijn Prinses Riëtte op de foto gaan. Hij heeft intussen de sleutel van Faantelaand weer teruggegeven aan Willemijn. (09-02-2016)

De Zwervers met.....Peter Zijlmans 

Peter Zijlmans, de bekende zanger, wonende in Raamsdonksveer kwamen we tegen bij de SLOG zomertour 2015. Hij is als artiest regelmatig aanwezig bij de Zwervers als er weer een jubileum of Kerst Inn wordt gehouden. Luister ook eens naar zijn huidige nieuwe single "Ik hoor muziek". (23-08-2015)

De Zwervers met.....Bobby Prins en Jesse

Jesse en Bobby Prins waren aanwezig bij de SLOG zomertour 2015, gehouden bij café "De Witte Hemel" en zongen het duet "Ik heb nog meer dan 1000 dromen". Het nummer klinkt als een klok en is met raketsnelheid op weg naar de hoogste regionen in de Nederlandstalige charts. Jesse is een jonge veelbelovende artiest en afkomstig uit Geertruidenberg. Bobby Prins is een internationale beroemdheid uit België die zijn grote doorbraak kreeg met het bekende nummer "Sancta Maria". (23-08-2015)

De Zwervers met.....Huub Hangop

Op het geweldige, fantastische en spetterende slotakkoord van de Gallibent was ook de entertainer-zanger Huub Hangop van de partij. Het zouden De Zwervers niet zijn als er geen gebruik gemaakt om met deze rasartiest op de foto te gaan. Zo, weer mooi gelukt, hè! (16-02-2015)

De Zwervers met.....Okeedan

De winnaars van het Blêrconcours mogen niet ontbreken in onze galerij. Okeedan met hun meezinger "Spek mee aaier". Ze hebben overigens een Zwervers-tintje. Onze Theo is  normaal ook lid van De Zwervers en Harry van Avendonk versterkt somtijds onze gelederen. (17-02-2015)

De Zwervers met.....Jurgen & Denise

Op het Ouwe Waiven Bal van 2013 waren eerst de ouders van Jurgen nog aan de beurt, maar dit jaar dan toch de huidige uitbaters van Café Berende. Jurgen & Denise, tadâââh!  (13-02-2015)

De Zwervers met.....Prins Slinger d'n Leste

Alaaf!, Alaaf!, Alaaf!, drie maal Alaaf voor onze Prins, Slinger d'n Leste. Op het Bouwers Brouwers Bal wordt ieder jaar onze Prins gekiekt. Normaal heet hij Dingeman Knaap, maar in deze carnavaleske tijden is het dus Prins Slinger. (12-02-2015)

Voor deze éné keer een "dubbele" foto van een prominent. Prins Slinger d'n Leste met aan zijn zijde de Raad van Elf.  Omdat ie zo mooi is! (13-02-2015)

De Zwervers met.....Willemijn van Hees

Yes, yes, yes!  Onze burgemeester, Willemijn van Hees, is vanaf heden toegevoegd aan ons prominentenoverzicht. Dank je wel! Op deze vrijdagavond, de eerste Sauwelavond in Raamsdonksveer van dit jaar was het dus zover. Ook met dank aan onze Rob. (23-01-2015)

De Zwervers met.....Prins Mart d'n Vaifde

Ja hoor! Het Bouwers-Brouwers Bal was opnieuw de gelegenheid bij uitstek om weer een Prins, deze keer Prins Mart d'n Vaifde, bij z'n kraag te pakken. Gewillig, geduldig en stralend poseerde hij met onze club. (27-02-2014)

De Zwervers met.....Alle 13 Jaanke

Alle 13 Jaanke zocht ondersteuning van een blaaskapel voor hun nieuwe carnavalskraker 2014. Dan kom je al snel uit bij De Zwervers natuurlijk. We hadden voor de opnames een heerlijke ochtend in de bossen bij Oosterhout en een fijne middag bij Café Berende. (14-12-2014)

 De Zwervers met.....Prins Sjef d'n Irste

Een week na zijn verkiezing waren we aanwezig op de Prinsenreceptie van Jeffrey Aerts, vanaf nu door het levend gaand als Prins Sjef d'n Irste. Hij is, na Widar, de tweede Potteschijter die onze Prominentengalerij verrijkt. (17-11-2013)

De Zwervers met.....Leen Zijlmans

Ook wel bekend als Brabantse Leen gaf tijdens de lunch van de Veerse Truckrun een indrukwekkend optreden. Even van tevoren natuurlijk wel even op de foto met De Zwervers. (15-06-2013)

De Zwervers met.....Dennis van der Stelt

Onze plaatselijke zanger, bekend van o.a het lied Café 't Endje, was ook op Veerse Truckrun present. Hij bracht er de stemming goed in en.....natuurlijk op de foto. Ook zijn ome Cees was in de nopjes. ( 13-06-2013)

De Zwervers met.....De Fik Erin

Na hun spetterende optreden op de bühne bij het Zomerfestival hadden die van De Fik Erin (we hebben ze niet allemaal kunnen vangen)even tijd voor ons.Bedaankthè! (09-06-2013)

De Zwervers met.....Widar Zijlmans

Eindelijk hebben we hem te pakken. Bekende man in Geertruidenberg én Raamsdonksveer. Wie kent hem niet van de SLOG en vele andere zaken. Enne.....met de Kerst-Inn ben je er ook hè? Je wordt wel verwacht! (09-06-2013)

De Zwervers met.....Helemaal Hollands

Bekend van de hits "Waar is dat feestje, hier is dat feestje" en "Omdat ie zo mooi is" (hé, zit in ons repertoire). Toffe gozers, gingen gelijk met ons op de foto bij het Zomerfestival. (09-06-2013)

De Zwervers met.....Gerrit Uittenberg

Op de Bruisende Bolder Braderie in Waspik ontdekten we Gerrit Uittenberg en vriendin. Ook zij waren genegen om samen met De Zwervers te poseren en daarvoor hartelijk dank, Gerrit. (01-04-2013)

De Zwervers met.....Jan en Bets Joore

Op de laatste carnavalsdag, de dinsdag dus, kregen we in de Praktijck Jan en Bets Joore nog in het vizier. Jarenlang de eigenaren van de Troubadour en de Haciënda op de Keizersdijk. Wie van ons is er niet groot geworden? (12-02-2013)

De Zwervers met.....Albert Smit

Op maandagochtend bij D'n Boel Plat is de kans bijzonder groot om prominenten tegen het lijf te lopen. Als eerste troffen we daat Albert Smit, zeer gewaardeerd wethouder in de gemeente Geertruidenberg, en ook scheidsrechter op topniveau (eredivisie handbal). Hij was genegen om, omringd door Zwervers, zich vast te laten leggen op de gevoelige plaat. (11-02-2013) 

De Zwervers met.....Hubert Boelaars

En daar is't ie dan, ons enige en echte Hubert Boelaars. Ontdekt in zijn thuishaven en gevraagd om zijn medewerking. Hij deed het met plezier. En Hubert: het programma van d'n Boel Platstak weer goed in elkaar, we hebben genoten! (11-02-2013)

De Zwervers met.....Andy Marcelissen

Ook gespot bij D'n Boel Plat, Andy Marcelissen. Hij was bijna gevlogen maar op onze vraag om even te poseren kwam hij gauw weer terug naar binnenen het resultaat mag er zijn. Een prachtige kiek samen met De Zwervers. Degge bedaankt zait dè witte! (11-02-2013)

De Zwervers met.....Cor Peters

Op vrijdagavond met carnaval, en ook in Café Berende, troffen we de man van de Hank-o-Motief. Cor Peters was weliswaar verkleedt als lid van de Raad van Elf, maar voor ons toch herkenbaar. Hij heeft ons al een aantal jaren op schitterende wijze door de carnavalsoptocht in het Faantenlaand getoerd. (08-02-2013)

De Zwervers met.....Cees en Hannie Berende

Vrijdagavond met carnaval gaat de reis standaard naar het ouw Sandoel. Wij als Zwervers zijn dan te gast op het Ouwe Waiven Bal in café Berende. Jurgen, nog even geduld aub, deze keer gaan we voor je ouders, de prominenten Cees en Hannie Berende. (08-02-2013) 

De Zwervers met.....Jan & Saskia Kievith

Op dezelfde avond als Prins Bram hebben we ook Jan & Saskia Kievith kunnen vangen. Jan & Saskia zijn dragende krachten achter het Veerse IJsplein. Mede door hun inzet heeft de Veerse jeugd de afgelopen jaren volop kunnen genieten van schaatspret in de Kerstvakantie. (07-02-2013)

De Zwervers met.....Prins Bram

Deze foto is gemaakt tijdens het Brouwers-Bouwers Bal in zaal Boelaars. Prins Bram is bij deze dus de eerst vastgelegde prominent in de galerij. (07-02-2013)

Wie volgen?....That's the question!

Facebook Fanpage Box

................CONTACT.................


..................................................
Tilburgseweg 120
4718 BH  Breda
http://www.willemsenbreda.eu


http://www.hankomotief.nl

.......................................

Beste bezoeker,
laat ook eens een reactie
achter in ons
Gastenboek
.......................................

Historie

Blaaskapel De Zwervers is in 1985 opgericht door een aantal vrienden en kennissen die het leuk vonden om met elkaar gezellige muziek te maken. Initiatiefnemers waren de broers Jil en Jan van den Biggelaar samen met hun vrouwen Antoinette en Ria. Na een jaar oefenen/repeteren werden begin 1985 familieleden en kennissen benaderd om mee te doen en zodoende werd in april onze Blaaskapel opgericht. Leden van het eerste uur waren o.a. John en Anja van de Biggelaar, Lenie en Henry Oome, Cor Vermeulen, Theo Dekkers, Bert Quirijnen, Cees van Strien en Theo Hendriks.
Bij de opstart in 1985 waren er nauwelijks mensen met enige muzikale ervaring en nog steeds hebben de meeste leden hun muziekopleiding bij De Zwervers gekregen.

Leijsenstraat, Oosterhout

Hoewel De Zwervers altijd Raamsdonksveer als thuisbasis hebben gehad, werd er de eerste 3 jaar gerepeteerd in een boerderij in Oosterhout onder deskundige en, niet onbelangrijk, gezellige leiding van Jan Kuppens de eerste muziekleraar van de Zwervers.

Muziekleraren Jan Kuppens (l)(†) en Gerrit Siemons (r)

In 1988 werd een geschikte oefenlocatie gevonden in Raamsdonksveer waar we alweer ruim 20 jaar ons thuishonk hebben . Elke donderdagavond wordt er gerepeteerd van 20:00 tot 22:00, waarna er onder het genot van een drankje en een hapje gezellig wordt nagepraat. 


Muziekleraar John van Mook

In de loop der jaren hebben ook Gerrit Siemons en John van Mook als muziekleraar een belangrijk rol gespeeld en het muzikale nivo enorm verhoogd. De laatste jaren is ons lid Theo Hendriks de man in het verzorgen van onze muzikale activiteiten. 

De Zwervers bestaan uit een grote vaste kern van muziekliefhebbers die vaak al langere tijd lid zijn van de blaaskapel. De Zwervers bestaan nu in 2013 dus 28 jaar en zijn daarmee de oudste blaaskapel van Raamsdonksveer die onder dezelfde naam en muzieksoort optreedt. Wij treden het gehele jaar op en hebben, naast uiteraard carnaval, ca. 25 optredens per jaar. Je kunt ons tegen komen op braderieën, kapellenfestivals, dweildagen, feesten en andere evenementen. Naast carnavals-feestmuziek spelen we ook ander genres, zoals 70/80 hits, rock&roll etc.

Clubgebouw Raamsdonksveer

Momenteel bestaat onze kapel uit 19 leden. Deze leden komen niet alleen uit Raamsdonksveer-Geertruidenberg, maar ook uit Oosterhout, Sleeuwijk en Breda. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Heb je interesse neem dan even contact op met Ron Dam (Tel: 0162 522856)

 

Twitter Follow Button

Newest Members