blaaskapel De Zwervers

Opgericht in 1985

zaterdag 17 september 2016, Veerse Dag

zaterdag 18 juni 2016, Veerse Truckrun

donderdag 16 juni 2016, Vierdaagse Geertruidenberg

donderdag 2 juni 2016, Vierdaagse Raamsdonksveer

zaterdag 12 september 2015, Veerse Dag

zondag 23 augustus 2015

Mooi weer op deze zondagmiddag. De Zwervers mochten de spits afbijten op de zomertour van de SLOG op het terras van de Witte Hemel. Daarna nog vele artiesten zoals onder andere Bobby Prins en Jesse (foto).

zondag 28 juni 2015

De wielerronde van Raamsdonksveer was weer op zondag met de kermis. Geweldig weer voor de Zwervers, met dubbele "Van Avendonk" ondersteuning, en met een positief bericht in de Langstraat.

zaterdag 20 juni 2015

Veerse Truckrun, altijd gezellig! Op deze zaterdag vele truckers en bijrijders welkom geheten in de hal van CSI. Het geeft altijd weer een fijn gevoel om hierbij aanwezig te mogen zijn.

vrijdag 23 januari 2015

Sauwelen in Raamsdonksveer. Lekker weer in zaal De Witte Leeuw. Hieronder een paar foto's van deze avond.

zaterdag 17 januari 2015Bergs Sauwelgala in Fort Gertrudis staat garant voor een leuke avond. Op deze zaterdagavond waren er verrekt goede sauwelaars, was er fijn publiek in een geweldige ambiance en uitstekende muzikale ondersteuning van De Zwervers.

Winnaar van de Juryprijs werd Ad van Steijn. De Publieksprijs was voor Patrick Kant.

Ad van Steijn

winnaar Juryprijs

foto's Gemeente Geertruidenberg

Patrick Kant

winnaar Publieksprijs

De afterparty, altijd gezellig!

Facebook Fanpage Box

................CONTACT.................


..................................................
Tilburgseweg 120
4718 BH  Breda
http://www.willemsenbreda.eu


http://www.hankomotief.nl

.......................................

Beste bezoeker,
laat ook eens een reactie
achter in ons
Gastenboek
.......................................

Historie

Blaaskapel De Zwervers is in 1985 opgericht door een aantal vrienden en kennissen die het leuk vonden om met elkaar gezellige muziek te maken. Initiatiefnemers waren de broers Jil en Jan van den Biggelaar samen met hun vrouwen Antoinette en Ria. Na een jaar oefenen/repeteren werden begin 1985 familieleden en kennissen benaderd om mee te doen en zodoende werd in april onze Blaaskapel opgericht. Leden van het eerste uur waren o.a. John en Anja van de Biggelaar, Lenie en Henry Oome, Cor Vermeulen, Theo Dekkers, Bert Quirijnen, Cees van Strien en Theo Hendriks.
Bij de opstart in 1985 waren er nauwelijks mensen met enige muzikale ervaring en nog steeds hebben de meeste leden hun muziekopleiding bij De Zwervers gekregen.

Leijsenstraat, Oosterhout

Hoewel De Zwervers altijd Raamsdonksveer als thuisbasis hebben gehad, werd er de eerste 3 jaar gerepeteerd in een boerderij in Oosterhout onder deskundige en, niet onbelangrijk, gezellige leiding van Jan Kuppens de eerste muziekleraar van de Zwervers.

Muziekleraren Jan Kuppens (l)(†) en Gerrit Siemons (r)

In 1988 werd een geschikte oefenlocatie gevonden in Raamsdonksveer waar we alweer ruim 20 jaar ons thuishonk hebben . Elke donderdagavond wordt er gerepeteerd van 20:00 tot 22:00, waarna er onder het genot van een drankje en een hapje gezellig wordt nagepraat. 


Muziekleraar John van Mook

In de loop der jaren hebben ook Gerrit Siemons en John van Mook als muziekleraar een belangrijk rol gespeeld en het muzikale nivo enorm verhoogd. De laatste jaren is ons lid Theo Hendriks de man in het verzorgen van onze muzikale activiteiten. 

De Zwervers bestaan uit een grote vaste kern van muziekliefhebbers die vaak al langere tijd lid zijn van de blaaskapel. De Zwervers bestaan nu in 2013 dus 28 jaar en zijn daarmee de oudste blaaskapel van Raamsdonksveer die onder dezelfde naam en muzieksoort optreedt. Wij treden het gehele jaar op en hebben, naast uiteraard carnaval, ca. 25 optredens per jaar. Je kunt ons tegen komen op braderieën, kapellenfestivals, dweildagen, feesten en andere evenementen. Naast carnavals-feestmuziek spelen we ook ander genres, zoals 70/80 hits, rock&roll etc.

Clubgebouw Raamsdonksveer

Momenteel bestaat onze kapel uit 19 leden. Deze leden komen niet alleen uit Raamsdonksveer-Geertruidenberg, maar ook uit Oosterhout, Sleeuwijk en Breda. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Heb je interesse neem dan even contact op met Ron Dam (Tel: 0162 522856)

 

Twitter Follow Button

Newest Members